MEGÁLMODTUK

Egész életünket két párhuzamos világban töltöttük, a város-falu kettősség adta meg az ihletet a matyodesign kezdetekor. Elfeledett minták, alulértékelt helyi tudás, és egy feleslegesnek megítélt kultúra – mi úgy gondoltuk, mindez bele tud folyni a jelenlegi divat világába, egy fiatalos, városi lüktetésbe. Elkezdtünk hát matyó mintás ruhákat tervezni modern, a hagyománytól elütő színekben, melyeket gyermekkori dadáink hímeztek ki kézzel.

MEGCSINÁLTUK

Legfőbb céljaink, hogy a magyar népművészeti kultúra egy kétszáz éves szeletét modern, a mindennapokban hordható ruházatokon jelenítsük meg, illetve, hogy a matyó kultúrát életben tartsuk. Fel szeretnénk lendíteni Matyóföld gazdaságát, hidat építeni generációk között, és felhívni a figyelmet a felelős vásárlásra. Mindezek érdekében öt éve folyamatosan bővítjük vállalkozásunkat, alapanyagainkat Tardon és környékén szerezzük be, illetve munkát adunk a helyi asszonyoknak. Minden termékünk egyedi, kézzel készül szeretettel.

SZERETJÜK

A matyó kultúra 2012 óta az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájának tagja. Számos összetevője közül a méltán híres matyó hímzés körül forog minden termékünk. A matyodesign nem csak egy munkahely szá- munkra. Hiszünk minden egyes lépésben, amit teszünk, és beleadjuk szívünket-lelkünket, hogy legalább egy kis részét vissza tudjuk adni azoknak a kincseknek, amiket mi a tardi gyermekkor alatt kaptunk.

0
HÍMZŐNŐ
0
MÉTER ELHASZNÁLT FONAL
0
ELKÉSZÜLT TERMÉK
0
BOLDOG VÁSÁRLÓ