Rendelési információk

RENDELÉSI INFORMÁCIÓK:

Webshopos rendelések esetén a szállítási költség a vevőt terheli.

A terméket minden esetben lezárt borítékban/dobozban adjuk fel, a kiszállítás alatt fellépő esetleges károkért nem vállalunk felelősséget.

Lezárt vásárlás után a termék árát semmilyen esetben nem szolgáltatjuk vissza, azonban cserére van lehetőség amennyiben gond van a mérettel.

Célunk, hogy minden flottul működjön, ezért ha hibát észlelsz a folyamatban, kérjük, írd meg nekünk az info@matyodesign.hu címre, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy kijavítsuk.

Szállítás belföldre (Magyarországra)
Szállítás határidő: Legtöbb termékünk elérhető raktárunkban, így azonnal tudjuk postázni, bizonyos esetekben azonban 2-3 hét is eltelhet a megrendelés és a postázás között. Minden termékünk egyedi és kézzel készül, a hímzési folyamatot kérjük, tartsd tiszteletben.

Futárszolgálat:
Webáruházunk megrendeléseit futárszolgálat szállítja ki a megadott címre. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8.00 – 17.00 óra közötti időszakban. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a kézbesítés időpontjában te vagy meghatalmazottad tartózkodik. A futárszolgálat plusz kétszeri kézbesítést kísérel meg. Hibás cím megadása esetén felmerülő kiszállítás költségét a megrendelőre terheljük.
Abban az esetben, ha az utánvéttel küldött csomagokat nem veszi át a Vásárló, az minden esetben visszaszállításra kerül az Eladónak! A visszaküldött, át nem vett csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük. Újraküldést kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Szállítási díj:
Megrendelés esetén a szállítás díja 1.800 Ft.
A szállítási díj tartalmazza a házhoz szállítást, nyomon követhetőséget, háromszori kézbesítési kísérletet, illetve az utánvét díját.
Eladó a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt csomagok vételárát nem befolyásolja!

Szállítás külföldre
A szállítási díjak és határidők magyarországi szállítás esetén érvényesek. Külföldi szállítási igényedet kérjük, jelezd ügyfélszolgálatunknak az info@matyodesign.hu címen. Kérünk, hogy küldd el e-mailben a rendelni kívánt áru cikkszámát és mennyiségét, valamint a célországot, hogy ez alapján ki tudjuk számolni a szállítási költséget és a szállítási határidőt. Külföldi szállításnál utánvétet nem tudunk beszedni, ezért a megrendelés végösszegét bankkártyás online fizetéssel vagy átutalással tudod rendezni.

Fizetési feltételek
Fizetés utánvéttel: Utánvét esetén a megrendelt áruért csak a csomag kézhezvételét követően a futárnak fizetsz. Kizárólag abban az esetben rendeld meg a kívánt termékeket utánvétellel, amennyiben a csomag átvételekor ki tudod fizetni annak díját a futárnak készpénzben!

Szavatosság
A megrendelt termék és a Vásárló által látható színek között bizonyos esetekben színeltérések lehetnek, ezért az Eladót semmilyen felelősség nem terheli.

Szavatossági/jótállási jogok: ruházati termékekre a Polgári törvénykönyv rendelkezései az irányadóak. Minden termékre két év szavatosság jár, melyből az első hat hónap jótállás. Szavatossági időben a fogyasztót az alábbi jogosultságok illetik meg, ha a termék gyártási eredetű hibában szenved: kijavítás vagy kicserélés, amennyiben ez nem lehetséges akkor vételárcsökkentés vagy elállás.
A szavatossági igény érvényesítéséhez a vásárlást igazoló számla (e-számla nyomtatott példánya, vagy a papíralapú számla), valamint a termékbe eredetileg bevarrt címke szükséges. Szavatossági igény benyújtásáról minden esetben jegyzőkönyvet kell kiállítani, melynek tartalmaznia kell a vásárlással kapcsolatos adatokat, valamint a kifogás tényét. Ezen igényével keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Elállási jog
Amennyiben a Vásárló a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól (szerződéstől) elállni, azt az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül megteheti. Jelen tájékoztató hiányában a Vásárló három hónap elteltéig jogosult gyakorolni az elállási jogát.
Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését írásban teheti meg. A postai úton – ajánlott küldeményként – írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Az e-mailben (ügyfélszolgálat e-mailcímére) érkezett jelzést abban az esetben tekintjük megérkezettnek, amennyiben az visszaigazolásra kerül.
A Vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttasd vissza címünkre (Matyodesign Nonprofit Kft. 3416 Tard, Rákóczi út 30. ). Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékodról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.
A terméket eredeti, sértetlen, tiszta állapotban, az eredeti bevarrt címkével ellátva kell visszajuttatnod, valamint csatolni kell a papír alapú számla eredeti példányát, vagy az e-számla kinyomtatott példányát. Az Eladó a vételárat nem köteles abban az esetben visszatéríteni, ha a termék nem eredeti állapotában került visszaszállításra (pl. sérült, koszos stb.). A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően két tanú jelenlétében kerül kibontásra, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása is bekövetkezik. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség.
Az elállási jog gyakorlása többletköltséget nem jelent a Vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a Vásárlónak kell gondoskodnia, kizárólag az ezzel kapcsolatos költségek terhelik a Vásárlót. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik. Az utánvéttel küldött csomagokat az Eladó nem veszi át! Csak az írásban megtett visszaküldés tényét jelző értesítést követően áll módunkban átvenni a küldeményeket!
Az Eladó a termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a vételárat a Vásárló részére. A vételár visszafizetését Eladó csak a visszafizetési kötelezettség kivizsgálása után utólag, banki átutalással tudja teljesíteni. Ezért az elállás bejelentésére szolgáló levélben kérjük, adja meg a banki folyószámlaszámát (3×8 karakteres formában) a hozzá tartozó névvel, és a megrendelés azonosítójával.
A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre. A kiszállítás díja közvetített szolgáltatás, amit Vásárló a csomag átvételekor teljesített szolgáltatásként elfogadott. A visszapostázási költséget a Vásárlónak kell állnia.
Eladó szállítási késedelme esetén a Vásárló elállhat a szerződéstől, ekkor az Eladó visszafizeti a – előre megfizetett – teljes vételárat.
Kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli. Az elállási jog gyakorlása esetén Eladó követelheti a Vásárlótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.
A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999.(II.5). kormányrendelet tartalmazza. A törvény megtekintése itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor